Op deze website vindt u informatie over het grootste zonneproject ter wereld, de Markermeer Zonnecentrale. Om hem te realiseren is slechts een klein deel van het Markermeer nodig. U kunt deelnemen aan de bouw en exploitatie van dit unieke project, want dit is een project van en voor alle nederlanders.

Teken de petitie aan de Tweede Kamer hier : MarkermeerZonnecentrale Petitie

Click here to listen to a description of this project


Tweet naar je politieke partij!

Tweet naar de SP
Tweet naar de VVD
Tweet naar D66
Tweet naar CDA
Tweet naar PVDA
Tweet naar GroenLinks
Tweet naar Christenunie
Tweet naar BoerBurgerB

Doel

Het realiseren van een grote zonnecentrale op het Markermeer, op de zo leuk en mooi mogelijke manier gecombineerd met andere nuttige en recreatieve functies zoals jachthavens en woningen. Over wonen op het water

Technische Details

Volg deze link

Waarom

De Markermeer Zonnecentrale kan Nederland snel laten overstappen van vervuilende naar schone energie. De snelheid waarmee dit gebeurt is van groot belang in de strijd tegen schadelijke klimaatverandering.

Een drijvende centrale kan tegelijkertijd een drijvende stad zijn, dwz de centrale kan gebouwd worden als dak van drijvende woningen. Deze kunnen gaandeweg worden gebouwd aan de oever en naar hun uiteindelijke locatie worden gesleept. Er kunnen jachthavens worden geintegreerd, grachten, vogelgebieden. De zonnestroom en zonnewarmte kan worden opgeslagen oa in batterijen en water bassins die zich ook onder de panelen bevinden. De verbindingen naar de rest van NL zijn eenvoudig te maken.

Alle verbrandigs- en nucleaire centrales in NL kunnen worden vervangen door een drijvende zonnecentrale die een deel van het Markermeer bedekt. Bouw kan vrijwel direct beginnen. Een fabriek voor de panelen en nodige batterijen en andere zaken kan in NL worden gebouwd zodat de kosten minimaal blijven. Dit zal innovatie en de nuttige industrieen stimuleren.

Methode

Meer informatie over de te gebruiken technieken vindt u hier.

Deelnemers

Deelnemers kunnen zijn : Gemeenten, bedrijven, personen en andere partijen.

Organisatie

F. Rincker Den Haag email

Financiering

De exploitatie van de centrale zal gebeuren vanuit een nog te creeren BV. U kunt deelnemen door de aankoop van climatecoins, een voor dit doel gecreerde cryptocurrency. De waarde van de climatecoin is 1 Euro (2018). De coin kan als betaal middel gebruikt worden en dient als bewijs van investering. Deel van het project is te zorgen dat mensen die investeren hiervan een voor zonne-energie gebruikelijk rendement genieten.

Producenten van drijvende zonneparken
 profloating.eu
 swimsol.com
 floating-solar.nl
 np-solar.co.uk
 solaris-synergy.com
 Dweep.in
 Zonopwater Consortium
 Natura 2000